Badrumsinredning

Att inreda ett badrum kräver mycket planering och eftertanke – men det är kul! Den badrumsinredning man bestämmer sig för kommer man ju få leva med ett tag… Mitt bästa tips är att försöka tänka tidlöst. Om du inte är helt säker på att du kommer stormtrivas med mintgrönt i badrummet i mer än ett par år så välj en neutral färg. Om du gillar mintgrönt – välj då istället badrumstextilier i den färgen.

Skapa en snygg, fräsch grunddesign. Som en tom målarduk som du kan utveckla med hjälp av dekorationer, duschdraperi och badrumstextilier. Det kan vara ett vitt kakel eller kakel i en annan neutral färg. På ett vitt kakel kan man enkelt dekorera med ex. kakeldekor och ta bort dem när man tröttnat.

Snygga badkar

 

Hur ska jag välja badrumsmöbler?

Det finns många stora företag som säljer badrumsmöbler, både svenska och utländska. De mest kända svenska badrumstillverkarna är Hafa, Ifö och Gustavsberg mm. De har alla klassisk inredning till badrummet men även möbler i modernare stil. Varje år lanserar de nya kollektioner eller utökar befintliga. Visst kan man byta ut badrumsmöblerna oftare än kakel och vvs-utrustning men det är också ganska kostsamt och omständligt. Men i valet av handfat och badrumsskåp kan man vara lite mer djärv. Välj det som passar den övriga stilen du vill skapa i badrummet – och tänk på att det ska hålla länge! Välj hellre kvalitet än bara billigt!

Badkar badrumsinredning

Ska jag har dusch eller badkar?

Om man inte har plats att välja både dusch och badkar så kanske en ångdusch är den perfekta kombinationen? I en ångdusch (eller steamer) som den också kallas kan du både duscha och njuta av en härlig ångbastu.

Om man har två större badrum kan man placera duschen i det mest praktiska badrummet och badkaret i det vackraste. Badkar är för njutning. Det ska kännas lyxigt och avkopplande att bada! För den riktiga lyxnjutaren är ett bubbelbadkar det enda raka. Dessa finns i både rektangulära, runda former och som hörnbadkar.

Vill du ha en vanlig dusch så kan ett snyggt duschdraperi pigga upp. Tänk på att tvätta det ofta eller att köpa nytt då och då. Annars finns det duschväggar, duschkabiner eller enklare duschsargar som håller vattnet på plats.

Dusch vikbara dörrar

Tips för ett lättstädat badrum

  • Vägghängda badrumsmöbler och badrumsskåp
  • Kaklat golv med golvvärme (vattnet torkar snabbare)
  • Bra förvaring så du slipper ha allt framme
  • Förvara inget annat än tvålen på handfatet
  • Inkaklat badkar eller helgjutet rektangulärt är enklare att hålla rent

Lantlig badrumsinredning

Följ min blogg om inredning och få löpande tips och inspiration till inredning i hemmet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s