Vilket diskställ ska jag välja?

Ja, frågan om vilket diskställ man bör välja kan vara svår att svara på. Det beror förstås på dina behov. Det mesta av den smutsiga disken hamnar i diskmaskinen, men det finns ju mycket som man inte får diska i maskin.

Detta ska inte diskas i maskin:

-Grytor och vissa kastruller
-Stekpannor
-Formar av teflon
-Känsliga plastföremål
-tesilar (maskindiskmedlet kan nämligen fastna, de blir också knöliga)
-Finporslin med guldkanter och dekor
-Fina vinglas, kristallglas (som riskerar att spricka och tappa glans)
-Finbeskick i guld och silver
-Köksknivar (kan bli slöa)
-Träredskap (kan svälla och spricka)
-Vitlökspress i metall (tappar beläggningen)
-Nappflaskor

Ja, som ni ser så är det en hel del saker som alltså istället hamnar i diskstället. Hur ska man då kunna hitta ett diskställ som passar till dessa saker? Till att börja med kan vi kolla på vilka diskställ som ofta finns på marknaden:

Diskunderlägg

Istället för att köpa ett anpassat diskställ kan det vara bra att skapa en yta där man kan lägga diverse köksprylar som lätt kan rinna av och torka. Detta diskunderlägg är i mikrofiber.

Diskunderlägg som diskställ

Diskställ i dansk design

Detta multifunktionella diskställ kanske inte passar alla. Men för den som är intresserad av modern design eller av arkitektur är det säkert en hit!

Diskställ Seletti dansk design

Diskhylla

Istället för att placera diskstället på diskbänken så ”gömmer” man det i skåpet. Då kan det fungera både som förvaring och diskställ. Det finns en praktisk avrinningsplåt som fångar upp vattnet undertill. Då slipper man spill i skåpet!Diskhylla

Diskställ i aluminium

Om man vill ha ett lite mer stilmedvetet diskställ så kan man välja ett i aluminium.

Diskställ aluminium

Huvudsaken är att diskstället passar dina saker. Mät gärna av finporslinet för att se att det får plats i diskstället, se till att besticklådan har en bra botten – annars ramlar bara allt igenom (frustrerande…) och att glasen kan stå stadigt!

Lämna en kommentar