Handla julklappar online

Fler och fler svenskar väljer bort stressen och trängseln och handlar julklapparna online istället. Hittills i år har det handlats julklappar på nätet för närmare 1 miljard kronor, enligt en färsk undersökning från Postnord. Visst kan det vara mysigt att gå på stan och njuta av all julskyltning. Men ofta hinner man inte just njuta utan stressar mellan affärerna i hopp om att hitta den rätta julklappen till det rätta priset.

Handla i en nätbutik och ta sedan en avkopplande runda på stan just för att bara njuta av stämningen och kanske spontanshoppa något till dig själv 🙂

julklappstips

Varför tvekar vissa att handla sina julklappar online? Här är några frågor som jag tror många har:

-Har jag samma bytesrätt när jag handlar online?

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen så har du 14 dagars returrätt från det att du mottagit varan. Vissa nätbutiken erbjuder 30 dagars bytesrätt. Ibland med fri  retur och ibland får man bekosta returen själv. Läs alltid i köpvillkoren när du handlar.

-Med fraktavgifter blir det väl ändå dyrare att handla online?

På Internet kan du enkelt jämföra priser och få en vara till billigast möjliga pris. Du slipper dessutom köra bil/åka kollektivt för att handla samma vara i en fysisk butik. Samorda dina köp online så blir det till och med billigare.

-Om man handlar i en webbutik riskerar man då inte att varorna kommer fram för sent?

De flesta webbutiker meddelar sina kunder när sista datum är att beställa för leverans innan jul. Om du vill skicka ett paket direkt till en person som bor långt ifrån dig går det ju extra snabbt och du slipper posta det själv och betala dubbel frakt.

Här kan ni hitta lite julklappstips. Lycka till med ert onlineshoppande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s