Renovera hemma utan dåligt samvete

För er som har barn känner ni kanske igen den där hemska känslan av dåligt samvete när man renoverar hemma. Varje ledig stund måste läggas till renoveringen när man är inne i ett projekt. Barnen kanske tycker det är tråkigt och blir understimulerade?

Renovera med barn

Här kommer lite tips:

-Barn som är under ca. 3-4 år kräver någon som endast tar hand om dem. Dela därför upp er. Den ena renoverar och den andra tar barnen. Åk kanske iväg någonstans eller lek utomhus.

-Äldre barn kan ju vara delaktiga i arbetet på sina egna villkor. Ge dem en uppgift och involvera dem i projektet. De tycker det är kul om de känner att de hjälper till. Ta pauser och lek litet mellan arbetspassen.

Ta helt ledigt en dag då och då. Gör något helt annorlunda. Om det är kaos hemma. Åk bort och byt miljö. En dag på badhuset, leklandet eller kanske härlig lek utomhus. Även vuxna behöver en paus ibland.

-Fråga om barnvakt vid mer komplicerade moment, eller renovering där barnen inte kan vara med.

-Planera in gott om tid för projektet och var inte tidsoptimist, det skapar bara irritation. Att renovera när man har små  barn hemma tar dubbelt så lång tid som utan barn, men behöver inte vara dubbelt så stressigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s