Glöggrecept

Öppna dagens lucka i julkalendern!

Advetskalender---lucka-15

Jag har en släkting i USA som frågade mig om ett bra glöggrecept, eftersom han ville prova att göra sin egen glögg. Om man vill koka egen glögg bör man vara ute i god tid – om det ska hinna jäsa. Men vill man kan man ta genvägen. Här kommer ett gott recept på glögg – med eller utan alkohol:

Ingredienser

Hemgjord glögg 2 bitar hel kanel
12 hela kryddnejlikor
2 bitar hel, torkad ingefära
1 tsk hela kardemummakärnor
3 pomeransskal
2 dl russin
2-3 dl okryddat brännvin (kan uteslutas)
2 flaskor enkelt rött vin (välj alkoholfritt vin)
2-3 dl socker
Till servering:
russin och mandel

Gör så här

1. Glögg
Lägg kanel, nejlika, ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin i burken. Häll på brännvin tills kryddorna är helt täckta. Förslut med tättslutande lock. Låt detta stå och dra i fyra dagar. Skaka burken då och då.

2. Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt de två flaskorna rött vin samt 2 dl av sockret. Värm försiktigt på svag värme tills sockret löst sig. Smaka av om du vill ha mer socker. Häll upp på flaska och förvara svalt. Glöggen håller sig minst tre månader men brukar vara urdrucken långt innan dess.

3. Glöggen hettas upp vid serveringen men får inte koka. Servera med russin och skållade mandlar.

(Recept från recept.nu)

Lycka till!

Glöggrecept

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s