Mer personliga väggar

Det är lätt att sopa fina minnen under mattan, eller snarare gömma dem i sin byrå. Gamla fotografier försvinner i glömskans land tills man kikar i den där lådan man aldrig öppnar. Möjligheterna till att få bilder på familj och vänner komma till stor användning är enorma, speciellt om du inte vill spara bilderna i ett album eller en scrapbook. Med hjälp av dina fotografier kan du öka hemtrevnaden hemma såväl fylla ut de opersonliga tomma väggarna. Här är ett par tips på vad du kan göra istället för att rama in ett par enstaka bilder att ställa på kaffebordet.

Om det kliar i fingrarna

Känner du dig extra kreativ kan du ge dig på ett collage. Tänk på vad för bas du vill arbeta med då det kan bli svårare att få en plywood bräda inramad än hårdare typer av papper. Ett collage gör bara inte en perfekt tavla, utan också en härlig personlig present.

Var praktisk

Om du har ont om tid och kan inte lägga alltför mycket energi på ett projekt, kan du satsa på något mer funktionellt. Välj ut de bästa bilderna som du vill ska synas hemma hos dig och skapa en färgglad fotokalender som samtidigt hjälper dig att ha koll på veckodagarna.

En levande vägg

Konsten i all ära! Piffa upp din vägg med en snygg mix av konst och egna fotografier. Om du dessutom inte har en stor tavla att täcka en hel vägg med kan du fylla ut den med massor av mindre tavlor i ett vackert ”tavel collage” på din vägg.

Det blir lättare att para ihop alla bilder om du har ett bestämt tema.  Tänk ut i förväg hur du vill ha tavlorna på väggen innan du spikar upp dem, så lägg gärna ut dem på golvet! Det rekommenderas även att du försöker välja en gemensam symmetrisk linje tavlorna ska följa.  Mer exempel och tips om detta kan du hitta här!

Något som kan vara roligt för barnen är att låta dem måla eller jobba ihop ett collage. Ni kan göra olika tavlor för månader, årstider, djur och allt annat man kan tänka sig för att sedan para ihop det till ett collage!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s