Duschkabin eller duschhörna? Vad är bäst?

Nu ska vi snart flytta in i vårt nya hus och det kliar i fingrarna… Här planeras det badrumsrenovering. Det är tyvärr inget vi ska sätta igång med på en gång, men det kan ju vara bra att veta vad man vill ha.

I ena badrummet står en gammal duschkabin á la 80-talet som inte känns så fräsch. Frågan är om man ska byta ut den mot en ny duschkabin (finns det snygga?) eller om man ska satsa på en duschhörna? I vissa badrum kan man stänga för med skjutdörrar och det är nog det snyggaste tycker jag. Men det fungerar inte för vår planlösning.

Fördelar med en duschkabin: Man duschar inte direkt på golvet, vilket gör att fuktpåverkan på golvet blir mindre. Om man tänkt att göra om i badrummet så är kabinen enkel att montera ner. Man behöver inte borra i kakel eller i våtrumsmatta när man installerar duschkabinen.

Nackdelar med duschkabin: Vissa tycker inte om designen och om du väljer en modell med högt upphöjt golv kan det vara svårt för långa personer att få plats. Den tar också ganska stor plats. Många små vrår att skura rent.

Duschkabin
Från Arrow: 7100 SEK (just nu)

Fördelar med duschhörna: Tar mindre plats, enklare att rengöra. Enklare, smäcker design.

Nackdelar med duschhörna: Du kan bara placera den där avloppet finns. Eftersom du duschar på golvet blir fuktpåverkan större. Sämre avrinning.

Duschhörna
IFÖ Space 2000 från 2943 SEK

Fördelar med duschvägg/skjutdörrar: Här kan du välja en personlig design som smälter in snyggt. Är enkel att rengöra.

Nackdelar med duschvägg/skjutdörrar: Större fuktpåverkan på golv och väggar eftersom du duschar direkt på golvet. Kräver fast installation och borrning i ytskikt.

Duschvägg
IFÖ Solid. Från 4689 SEK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s