Snygga utemöbler

Nu är det hög tid att se över sina utemöbler eller kanske köpa nytt. Har du utemöbler med trädetaljer bör dessa oljas in. Om de blivit fula av att stå ute så slipa av dem först! Kontrollera att parasoll och markiser inte är trasiga. Det är så tråkigt att behöva åka och handla nya mitt i semestern.

Om du vill köpa nya utemöbler så kommer lite tips här:

Grythyttan – klassiska trädgårdsmöbler

Grythyttan utemöbler

I Västmanland ligger det lilla samhället Grythyttan. Här tillverkas den klassiska A2-stolen med tillhörande bord och bänk, den vi i vanligt tal kallar Grythyttan-möbeln. Den ritades till Stockholmsutställningen 1930 och tillverkades av hästskostål. Under 40- och 50-talen blev Grythyttan-möbeln en riktig storsäljare. Idag är det inne med retro och möbelgruppen kan ses på många olika möbelvaruhus igen.

Trädgårdsmöbler från Byarum

Byarum klassisk caféstol

Den klassiska ormbunkssoffan från Byarums bruk finns i svart och vitt. Förlagan till denna soffa kommer från England och presenterades för första gången på världsutställningen i London 1851. Byarums bruk är idag det enda svenska bruk som fortfarande tillverkar denna gjutjärnssoffa.

Ormbunksoffa Byarums bruk utemöbel

Vita utemöbler i marin stil

Vita utemöbler

Vitt är den klassiska färgen för marin/New England-stil. Vill man flirta lite mer med det marina kan man välja en rygg med korslagda ribbor. Som vilostol är en amerikansk däckstol perfekt!

Rottingmöbler för inglasade uterum

Rottinggrupp Artwood

Dessa härliga rottingmöbler går inte att ha utomhus eftersom de är tillverkade av riktig rotting. Men i ett inglasat uterum fungerar de perfekt. Båda snygga och bekväma. Från Artwood!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s