Afternoon tea i lantlig stil

”Afternoon tea” är något som många engelsmän ser som lika självklart som vår ”fika”. Ända sedan 1840-talet har man i England druckit te med små tilltugg, detta mellan kl. 14 – 17. I dagens stressade samhälle är det dock inte många britter som har tid och möjlighet att hålla denna tradition vid liv. Många hotell och caféer erbjuder däremot ”Afternoon tea” till britter såväl som till turister.

Afternoon tea lantlig stil

Ända sedan jag var ett par år gammal har jag älskat att dricka te. Under de första 10 åren kontaminerade jag det dock med en ganska stor mängd socker… Idag dricker jag helst svart lösviktste utan socker. Och visst är det viktigt hur man dricker det. Det blir extra gott när det serveras ur en snygg tekanna och i vackra koppar. Bjud dina vänner på ”Afternoon tea” med scones, clutted cream, småkakor och olika sorters te. Det blir garanterat extra uppskattat om man lägger lite energi på att hitta gamla, vackra koppar och duka i lantlig stil.

Tekanna lantlig stil

Recept Clotted cream

1 dl grädde

Häll grädden i en skål och ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Låt det sjuda 1 1/2 tim utan lock. Rör inte i grädden och låt den inte koka. Ta upp skålen och låt den stå i kylen minst 12 tim. Tag upp den tjocka gräddiga ytan med en sked. Rör den smidig och slät. Servera clotted cream med sylt till scones. (Recept från Arla.se)

Duka i lantlig stil

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s