Modernt badrum i ett sött torp

Snart är våren här och många börjar planera inför sommaren och renoveringar i torp och sommarstugor. Trots att sommarsäsongen är relativt kort i Sverige så är det många som vill bo bekvämt även i fritidshuset.

Det blir allt mer ovanligt att sommarstugan inte har el, varmvatten, dusch och toalett. Detta ställer förstås högre krav på avlopp och kostar mer pengar.

Men vad bör man tänka på när man inreder ett badrum i sommarstugan? Vilken typ av badrumsinredning passar på landet?

Mysigt torp

Det finns många små mysiga torp i detta avlånga land. Många av dessa har under de senaste åren rustats upp och på så vis undvikit förfall. Det är positivt.
Men i vissa fall har man inrett badrummen på samma sätt som i stan. Behöver man verkligen helkaklat i torpet och torktumlare i tvättstugan? I ett torp blir det kallt och dragigt fram mot hösten och under vintern kan det rentav hända att temperaturen inne sjunker radikalt. Se till temperaturen aldrig går under ca. 7 grader. Då kan nämligen maskiner frysa och risken för fukt och andra angrepp på huset ökar. Om du absolut vill ha kakel i badrummet så bör du se till att ha det ännu varmare året om – annars riskerar kaklet att spricka då huset rör sig p.g.a. temperaturväxlingarna.

I ett torp skulle jag rekommendera målade träväggar och golv istället. Här kommer lite inspirationsbilder för badrum i fritidshus:

Badrumsinredning torp

Badrum torp

Lantligt badrum

Lantligt dass
Bild: http://majsanshabbychic.blogspot.com

En reaktion till “Modernt badrum i ett sött torp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s