Alltsedan min mormor bakade den här mjuka pepparkakan för första gången har jag varit svag för den. Under mina år i Tyskland (bodde där i 4,5 år) så var det denna julkaka som fick mest beröm av mina jobbkollegor.
Den innehåller inga ägg och blir extra god om den får stå i kylskåp över natten innan man sätter tänderna iden.
Ingredienser:
- 3 dl fil eller naturell yoghurt
- 3 dl socker
- 100 gram smält smör
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk mald nejlika
- 1 tsk mald kardemumma
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1 dl lingonsylt
- 3,5 dl vetemjöl
Blanda allt och rör till en smidig deg. Häll i en form som du smörat och brödat (med ströbröd). Grädda i 175 grader i ca. 40-50 min.
Baka med barnen!
Här kommer ett tips på ett sött set med förkläde, ugnsvante och luva till barn!