Gudomlig mjuk pepparkaka!

Alltsedan min mormor bakade den här mjuka pepparkakan för första gången har jag varit svag för den. Under mina år i Tyskland (bodde där i 4,5 år) så var det denna julkaka som fick mest beröm av mina jobbkollegor.

Den innehåller inga ägg och blir extra god om den får stå i kylskåp över natten innan man sätter tänderna iden.

Recept saftig mjuk pepparkaka
Bild: fooddelicious.se

Ingredienser:

  • 3 dl fil eller naturell yoghurt
  • 3 dl socker
  • 100 gram smält smör
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt
  • 3,5 dl vetemjöl

Blanda allt och rör till en smidig deg. Häll i en form som du smörat och brödat (med ströbröd). Grädda i 175 grader i ca. 40-50 min.

Baka med barnen!

Här kommer ett tips på ett sött set med förkläde, ugnsvante och luva till barn!

Förkläde barn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s