Förvara praktiskt och rätt

Det har sagts förr men tål att upprepas: bra förvaring är nyckeln till ett lättstädat och organiserat hem. Men hur förvarar man saker på rätt sätt?

Ta den klassiska kryddhyllan som exempel. Denna brukar traditionellt placeras ovanför spisen, vilket egentligen är helt fel plats för förvaring av kryddor.

Kryddor ska stå mörkt och svalt. På hyllan ovanför spisen är det ju både varmt, ljust och dessutom kladdigt av stekos.

Min personliga favorit är kryddförvaring i lådor. Det har aldrig varit enklare att hitta rätt krydda och man slipper torka bort stekflott och damm på kryddorna.

Kryddförvaring

Vin kan förvaras på många olika sätt. Mycket beror på vilket vin det är och vad man har för intentioner. Men om du bara vill förvara vinet en kort period finns det några generella hållpunkter att följa:

-Förvara vinet liggande. Korken bör hållas fuktig så den inte torkar.
-Förvara vinet mörkt
-Lägg vinflaskorna på en plats där temperaturen inte växlar alltför mycket
-Om du vill lagra vinet ett tag så se till att inga störande och bullriga maskiner finns i närheten (buller stör nämligen mognadsprocessen).

Här är ett bra vinställ som med fördel kan byggas ut till en alldeles egen vinkällare hemma i källaren t.ex.

Vinställ

Annonser

One thought on “Förvara praktiskt och rätt

  1. Åh va fiffigt! Att ha kryddorna i en låda hade jag verkligen behövet. Verkligen alltid kladdiga haha.

    Tack såmycket för din kommentar =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s