Besök en mysig julmarknad

Om några veckor är första advent här. Det är inte klokt vad tiden går fort. Om man har tänkt att besöka någon större julmarknad är det dags att börja planera redan nu. I vårt avlånga land finns det mängder med mysiga och traditionsenliga julmarknader man kan besöka. Här kommer ett litet urval på ett par personliga favoriter:

Skansens julmarknad

Skansen i Stockholm så kan man besöka den traditionsenliga julmarknaden varje adventshelg fram till jul. Vandra runt bland de mysiga små stugorna. Smaka på nybakta bullar och se hur man firade jul förr i tiden. På Skansen har man haft julmarknad ända sedan 1903. Välj en helg när det är snö och inte så kallt. Då infinner sig den rätta julstämningen.

Inträde: 70 kr/vuxen och 30 kr för barn mellan 6-15 år.

Skansens julmarknad

Jamtli julmarknad Östersund

Om du bor längre norrut passa på att göra ett besök på Jamtli julmarknad i Östersund. Mellan den 2-4 december fylls Jamtli med julknallar, julkörer, hästdragna slädar och lokala delikatesser.

Inträde: 60 kr/vuxen per dag. Gratis inträde för barn under 17 år.

Jamtli julmarknad

Jul på Lövstad slott

Mellan 4-5 dec är Löfstad slott, utanför Norrköping upp till tänderna julpyntat. Ta en guidad tur i slottet. Just dessa dagar bär guiderna tidstypiska kläder och du kan beskåda ljusstöpning, julbak och tidsenlig julmusik. Därtill finns en julmarknad med lokal mat och hantverk. De små kan också passa på att träffa tomten.

Inträde: 80 kr/vuxen. Barn under 17 år går in gratis.

Jul på Löfstad slott

Julmarknad på Liseberg

Liseberg i Göteborg skryter med att ha Sveriges största julmarknad. Det kanske kan stämma. Denna julmarknad liknar lite de tyska, enormt stora marknaderna. Trots att marknaden är så stor blir det mysigt och ombonat att gå omkring bland marknadsstånden. De 5 miljoner! juleljusen kanske gör sitt. Förutom marknaden kan du här se uppträdanden, njuta av ett välsmakande julbord och åka karuseller.

Julmarknad Liseberg

Julmarknad i Värmekyrkan

I Norrköpings industrilandskap finns en byggnad som kallas för Värmekyrkan. Varje adventssöndag varje år tänds ett ljus i en av de fyra skorstenarna på denna annorlunda byggnad. Mellan den 26-27 nov har man också en årlig julmarknad här. Jag kommer nämligen att delta i denna julmarknad med mina varor från Vintageboden plus lite hemsydda jultextilier. Inträdet är gratis. Om ni är i trakten är ni varmt välkomna!
Mysig julmarknad

4 reaktioner till “Besök en mysig julmarknad

  1. Lev Vackert huset arrangerar varje adventshelg både lörd. och sönd. mellan 10.00-18.00 en magisk och mysig julmarknad. I vårt lantliga cafe Två Tanter kommer det bjudas på julens gobitar, glögg och praliner så missa inte vårt julfika!
    Då bjuds du som besökare på underbart hantverk, gediget och handplockat hantverk i från hantverkare i hela Sverige. Samtliga hantverkare har fått ansöka om plats för att vi säkert ska kunna erbjuda er som besökare välgjort hantverk i samma still som vår butik i övrigt.
    I vårt cafe två tanter finns naturligtvis det godaste adventsfikat du kan önska!
    http://www.levvackert.se el http://www.levvackert.blogspot.com–

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s