Välja rätt badrumsinredning

När man renoverar badrum ställs man inför många val. Vad ska vi lägga mest pengar på? Hur vill vi inreda vårt badrum?

Här listas några vanliga val och för- och nackdelar vägs mot varandra.

Dusch eller badkar

Om man inte har plats att ha både och måste man välja. En dusch tar mindre plats. Det är dessutom bekvämare att duscha i en ordentlig duschkabin eller duschhörna än att stå i ett badkar.

Ett badkar är lyxigt. Det finns inget så härligt som att krypa ner i ett varmt bad, en frusen novemberdag. Badkar kan också vara en vacker inredningdetalj. Men det tar plats, är inte så miljövänligt (med allt vatten) och det är tidskrävande att hålla rent. Här tror jag man får avgöra med hjärtat.

Duschmunstycke
Tassbadkar

Bubbelbadkar inne eller spabad ute

Vill du bubbla inne i ett varmt och skönt badrum eller ute under bar himmel? Har du insyn i trädgården och kanske en störande väg utanför? Ja då rekommenderas ett bubbelbadkar inne. Bor du på landet och vill njuta av värme och tystnaden ute (du kanske inte heller har plats för ett vanligt badkar inne).  Då rekommenderas ett spabad ute.

Engreppsblandare eller tvågreppsblandare

Om man vill ha en traditionell, lantlig stil i sitt badrum så finns det många snygga och klassiska tvågreppsblandare. Du kan köpa på byggnadsvårdsbutiker som t.ex. Gysinge eller Nacka byggnadsvård. Nackdelen med dessa är just att kallt och varmt vatten kommer från olika kranar. Det tar ett tag att vänja sig vid detta.

Tvågreppsblandare

Engreppsblandare fanns inte förr men det tillverkas faktiskt snygga kranar i gammal stil som är med ett grepp. Vill man vara bekväm är detta det rätta valet.

 

Golvstående toalett eller vägghängd WC

Det allra vanligaste och mest ekonomiska är att köpa en traditionell golvstående toalett. Men vill man underlätta städningen och få ett luftigare intryck i badrummet finns vägghängda toaletter att köpa. De är lite dyrare men vill man satsa på ett lättstädat badrum så är detta att föredra.

Vägghängd toalett

En reaktion till “Välja rätt badrumsinredning

  1. Hej där…Vilken trevlig inspirationskälla jag hittade här på Inredhemma..:)
    Jättekul att läsa tycker jag. Hit kommer jag att resa fler gånger. Önskar dig en skön onsdag kväll. Kramar från Marias Hörna – Njut av Livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s